Homoktövis kínálatunk

Homoktövis termés

Az általunk termesztett olasz hibrid homoktövis fajta (ascola) a legmagasabb hatóanyagtartalmú. Sokkal több hatóanyag található benne, mint az orosz fajtákban. Nálunk a déli lejtőkön sok napsütés éri, ezért jó termést hoz. A homoktövis termés augusztustól októberig a fagyokig szüretelhető, ebben az időszakban kapható a Homoktövis Majorban is. A betakarítási időn kívül fagyasztott termést tudunk biztosítani vevőink részére.

1-5 kg között3000 Ft/kg
5-30 kg között2000 Ft/kg
30-50 kg között1800 Ft/kg
50 kg felett1500 Ft/kg


Frissen szüretelt homoktövis termés

Homoktövis préslé

Gyümölcsprés eszköz segítségével készítjük a vitaminokban és hatóanyagokban gazdag sűrítményt, amely azonnal fogyasztható, további kezelést nem igényel. 1 kg gyümölcsből nagyjából fél liter sűrítmény préselhető ki. Frissen, vagy fagyasztott állapotban kapható. A fagyasztás során nem károsodik a vitamnin- és hatóanyag tartalom. A sűrítmény vízzel vagy gyülölcslével felhígítva fogyasztható. A keverési arány: 1 rész homoktövis sűrítmény, 4 rész folyadék. Felforralni, vagy főzni nem szabad! A sűrítményt fél literes kiszerelésben, üvegekbe töltjük.

1-11 üveg3000 Ft/üveg
12-50 üveg2500 Ft/üveg
50 üveg felett2000 Ft/üveg


Homoktövis bonbon

A homoktövis szárítmányok

A homoktövis bogyót levéllel együtt lehet leszedni. A préselés előtt a levelek nagyrészét kiválogatjuk, ebből lesz a homoktövis tea. A feldolgozás során jórészt csak a szárazanyag marad vissza, a préseléssel a lé kinyerhető. Ezt a törkölyt kiszárítjuk és ebből készül a törköly szárítmány, amely magas C-vitamin tartalma miatt sokáig eltartható.

Homoktövis törköly400 Ft/10 dkg
Homoktövis levél180 Ft/10 dkg